Τα Νέα Μας

Miss Lemon: Αυτό το Σάββατο χαρίζει φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα

Το κατάστημα Miss Lemonδημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες από τη Ζαχαρούλα και την Αγγελική. Εκεί θα βρεις από είδη διακόσμησης σπιτιού, μεχρι κοσμήματα, λίγα ρούχα και αξεσουάρ, όλα χειροποίητα.

Το Miss Lemon ξεκινά μια σειρά από events ένα μέρος των εσόδων των οποίων θα πηγαίνει σε κάποια οργάνωση, φορέα, σύλλογο, που έχει αναπτύξει την αλληλεγγύη και υπάρχει για να βοηθάει αποδεδειγμένα άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Η πρώτη προσπάθεια θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 11 πμ μέχρι τις 6 μμ, όπου το κατάστημα θα προσφέρει το 20% από τα έσοδα των πωλήσεών του, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα.

Το ποσό που θα συλλεχθεί θα κατατεθεί σε λογαριασμό συνεργαζόμενων φαρμακείων, όπου θα υπάρχει ως παρακαταθήκη για αγορά φαρμάκου από κάποιον που δεν μπορεί να το αγοράσει.

Ωστόσο, αν κάποιος θέλει μπορεί να φέρει και έξτρα φάρμακα στο κατάστημα ή να προσφέρει χρήματα στον κουμπαρά της Miss Lemon.

Η Ζαχαρούλα και η Αγγελική μας λένε για αυτή την πρωτοβουλία:

Η Miss Lemon δημιουργήθηκε για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας και να δείξουμε πως πιστευουμε ότι υπάρχει ελπίδα μέσα από τη δημιουργία και την αλληλοβοήθεια. Τα αντικείμενα που υπάρχουν στο κατάστημά μας είναι όλα χειροποίητα φτιαγμένα είτε από εμάς, είτε από μικρές ατομικές προσπάθειες συνεργατών μας.

Στη Miss Lemon μπορεί κάποιος να βρει, από είδη διακόσμησης σπιτιού, μεχρι κοσμήματα, λίγα ρούχα και αξεσουάρ. Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειάς μας, όλοι μας έλεγαν ότι οι εποχές είναι δύσκολες και τι πάτε να κάνετε, αλλά η απάντηση έβγαινε αβίαστη και σίγουρη. Πάντα υπήρχαν δύσκολες εποχές , και πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας για να τις καλυτερέψει.

Ναι, είμαστε από εκείνες τις ρομαντικές που πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας μπορεί να πάει μπροστά ενωμένη. Ότι αν γίνει τρόπος ζωής η πίστη στους ανθρώπους, στη δημιουργία, στην αγάπη, στη συμπόνια, στην ελευθερία και στα ανθρώπινα δικαιώματα τότε θα καταφέρουμε να ζούμε ευτυχισμένοι. Πιστεύουμε στις μικρές ατομικές προσπάθειες που ενώνονται. Κι όταν οι άνθρωποι ενώνονται, προχωρούν, και τήνουν χέρι βοηθείας να παρασύρουν κι άλλους στο διάβα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *